neděle 6. ledna 2013

Depardieu v širé ruské náruči


Hollande se rozhodl zkrouhnout bohaté 75% daní. Jak by se vám líbilo, kdyby vám ze stovky zůstalo v ruce dvacet pět korun? Obelixovi Depardieumu se to nelíbilo vůbec a tak dneska dostal od Putina ruský pas. Jestli zahájí exodus Francouzů do Ruska, může si gratulovat k neuvěřitelnému paradoxu. Zatím se vždycky utíkalo z východu na západ.

Depardieu vychvaloval do nebes Rusko a Rusy, přitom mu tamní umělecká obec dala jasně najevo, že je houby ruský vlastenec (a to přitom slíbil, že se naučí rusky, skvostné). Ruská federace Depardieuovy příjmy zdaní 13 %, což je velký rozdíl oproti jeho domovině.

Francie je od Ruska daleko a nemají tam Karlovy Vary, tak jedině se dá vysvětlit hercův entuziasmus kolem ruské povahy. Moskva je mu prý velká a radši má venkov. Stromy najde ale v Provence stejně jako na Sibiři. Teď jde o to, jaké jsou hezčí a jaká je jejich minulost. Zajímavé bude sledovat, kdo bude litovat svého kroku jako první. Hollande za svou přehnanou "solidárnost", nebo Depardieu za své přátelení se s Putinem?




Depardieuova kolegyně a spasitelka zvěře Brigitte Bardot oznámila, že si taky pořídí ruský pas, pokud zoologická zahrada v Lyonu utratí dva tuberkulózní slony (kteří by podle soudu mohli nakazit zbytek zvířectva). Můžeme jí tak jen popřát hodně štěstí v novém ráji na zemi, jakým se Rusko evidentně stává.  

2 komentáře:

  1. A víš co? Já si myslím, že udělal dobře! :D On je prachatej, jemu nic nehrozí :D a co se týká Putina, tomu já začínám fandit :D fakt mě zajímá, kam až to ve svým kultu osobnosti dotáhne... no aspoň nějaká sranda bude :D

    OdpovědětVymazat
  2. jenom aby ta sranda nepřitáhla ruský tanky na václavák... :)

    OdpovědětVymazat